woord van de maand: bivvying (07/2021)

2021-07-01 08:37:00

Een nieuwe zomer, een nieuwe trend! Weet je nog niet waar je heen wilt gaan deze zomer? Ben je nog op zoek naar een portie avontuur? Dan is bivvying misschien wel iets voor jou!

Bivvying – de nieuwe kampeertrend van het jaar. Maar wat houdt het precies in? Kortweg betekent het gewoon kamperen zonder tent. Benodigdheden: slaapmatje, slaapzak en een bivvy. Bivvy is slang (jargon/straattaal) voor a small tent or shelter en stamt af van het Franse woord bivouac. Het komt er dus op neer dat je tijdelijk kampeert onder weinig of geen beschutting. De bivvy dient in dit geval als extra laag boven je slaapzak om je te beschermen tegen de kou en het vocht van buitenaf.

Back to basic dus. Een minimalistische maar gouden ervaring. Niet alleen word je één met de natuur, je krijgt er ook nog eens een overweldigende sterrenhemel en oogverblindende zonsopgang voor terug. Het ultieme vrijheidsgevoel en dat helemaal voor niets!

Geen gehannes met tenten, geen voetafdruk en dicht bij huis. Het perfecte excuus voor warme zomernachten. Durf jij het aan? Wat is jouw volgende bivvy bestemming?