Post-editing / editing

Zelf aan de slag gegaan met een vertaling? Niets mis mee natuurlijk, al is het lastig om zeker te zijn van de kwaliteit van uw vertaalde tekst. Bij Duo helpen we u graag een handje. We willen natuurlijk ook graag dat u uw doelgroep en doelen kan bereiken.

Editing

Misschien schudt u, of een collega, een vreemde taal zo uit de mouw. Maar soms slaat de twijfel toch toe. Klopt alle grammatica wel? Is dit wel dé vakterm die u moet gebruiken? Begrijpt uw doelgroep überhaupt wel wat u eigenlijk wilt communiceren?

We screenen graag uw tekst. Allereerst op de juiste spelling en terminologie, maar ook op stijl en inhoud. Na onze revisie ontvangt u een foutloze vertaling van ons terug.

Post-editing

Een machinevertaling is snel, automatisch en vaak ook nog eens gratis. We begrijpen dan ook zeker dat de verleiding af en toe ook groot is. De kans is echter groot dat het resultaat, afhankelijk van de vertaalmachine die u gekozen heeft, qua boodschap niet identiek is aan de boodschap in uw originele tekst. Dat komt omdat een vertaalmachine geen context of rode draad meeneemt in een vertaling. Met post-editing gaan we na of er iets van uw inhoud, stijl of boodschap verloren is gegaan. Of de boel niet uit z’n verband is getrokken, en of de tekst nog even overtuigend is als de tekst die u geschreven heeft. Onze mensen helpen u graag om dit op orde te krijgen.

Het resultaat? Een leesbare, begrijpelijke vertaling, geheel in de stijl én context zoals u het bedoeld had.

Offerte aanvragen?

Uw tekst laten editen of post-editen door Duo? We gaan graag voor u aan de slag. Vraag nu een offerte aan of neem contact met ons team op om de mogelijkheden te bespreken.

Direct contact met onze projectmanagers?
+31 (0)43 3256339info@duovertaalburo.nl

Cases

Koninklijke Mosa

We vertalen allerlei teksten voor Koninklijke Mosa, een schoolvoorbeeld van Nederlandse industrie en design. Lees meer over onze samenwerking!

Lees meer »

Zaanse Schans

Samen met de Zaanse Schans zorgen we ervoor dat ook toeristen de teksten van deze populaire trekpleister kunnen begrijpen. Lees meer over onze samenwerking!

Lees meer »