Technische vertalingen

Machine- en apparatenbouw, scheepsbouw, automotive en technische productie. De technische sector is enorm breed en divers. En dan hebben we het nog niet eens over alle documentatie die in deze industrieën voorbijkomt. Technische rapporten, productspecificaties, instructiemateriaal, handleidingen, software, brochures. werkvoorschriften…

Technisch vertaalbureau Duo

Het is dan ook logisch dat een technisch vertaalbureau van alle markten thuis moet zijn. Dankzij onze 25 jaar ervaring en onze uiteenlopende klantenkring hebben we brede technische kennis op kunnen doen. Zo zorgen we voor de beste technische vertalingen in elke gewenste taal, voor vrijwel iedere technische industrie. Uiteraard mét consistent gebruik van de technische terminologie die past bij uw vakgebied.

Technisch vertalen is écht een vak apart. Een kleine fout in een technische vertaling kan al verregaande gevolgen hebben, net als bij een juridische vertaling. Eén verkeerde of vage vertaling in een instructie voor een boormachine kan enorme gevolgen hebben voor de veiligheid van degene die deze gebruikt. Daarom zorgen we ervoor dat we alleen werken met technisch vertalers die op de kleinste details letten en die ervaring hebben in de technische sector. Zij beheersen hun (moeder)talen niet alleen uitstekend, ze specialiseren zich ook binnen een bepaald technisch vakgebied en hebben inzicht in gebruiksvriendelijkheid. U kunt er daarom altijd vanuit gaan dat uw technische vertaling klopt qua taal, inhoud en terminologie, en ook perfect aansluit op uw doelgroep.

Technische vertalingen voor onze klanten

We verzorgen regelmatig vertaalprojecten voor klanten in de technische sector, zoals DSM, Toshiba, Highlight International BV, John Deerde en Arval.

Voor deze, en andere, klanten binnen verschillende technische industrieën vertalen we onder andere rapporten, handleidingen en websites. Daarin komen uiteenlopende onderwerpen voorbij: van milieutechniek, duurzame energie en recycling, tot scheepsbouw, petrochemische industrie, bouw en civiel, watermanagement en automotive.

Technisch schrijvers voor technische documentatie

We doen bij Duo veel meer dan alleen vertalen. Onze technisch-gespecialiseerde schrijvers creëren samen met u iedere tekst die u nodig heeft, in vrijwel iedere taal. Van installatievoorschriften voor de elektrotechniek, tot online-help voor software en installatiehandleidingen voor de metaalindustrie. Ook voor een aantal extra diensten kunt u bij ons terecht. Denk aan dtp, ondertitelen en tolken.

Offerte aanvragen voor uw technische vertaling

Wilt u ook een technische vertaling van Duo? Vraag dan nu een offerte aan of neem contact op met ons team.

Direct contact met onze projectmanagers?
+31 (0)43 3256339info@duovertaalburo.nl

Cases

Koninklijke Mosa

We vertalen allerlei teksten voor Koninklijke Mosa, een schoolvoorbeeld van Nederlandse industrie en design. Lees meer over onze samenwerking!

Lees meer »

Zaanse Schans

Samen met de Zaanse Schans zorgen we ervoor dat ook toeristen de teksten van deze populaire trekpleister kunnen begrijpen. Lees meer over onze samenwerking!

Lees meer »